Lijm opleiding

Uiteraard verzorgen wij, zoals onze naam al aangeeft, opleidingen op het gebied van lijmen en lijmtechnieken. In deze opleidingen behandelen wij bijvoorbeeld verschillende soorten lijm in relatie tot de materialen die u wilt verlijmen. Minstens zo belangrijk is het lijmproces: lijmen op de juiste manier is namelijk cruciaal voor de kwaliteit van de lijmverbinding. Om dit allemaal goed te leren, is een opleiding onontbeerlijk. Ons huidige cursusaanbod vindt u hier.

Onze lijm opleidingen

Lijmopleiding tot European Adhesive Bonder (EAB)

De opleiding tot European Adhesive Bonder (EAB) is de specialiteit bij ons Centrum voor Lijmopleidingen. Wanneer u deze lijmopleiding heeft afgerond, heeft u een Europees erkend diploma in handen. U leert alles over lijmverbindingen en het lijmproces. Binnen 5 dagen volgt u de opleiding, die bestaat uit theorie, praktijk en een examen. Dit examen wordt verzorgd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). 

Om uw agenda tegemoet te komen, zijn er twee mogelijkheden om de opleiding tot European Adhesive Bonder te plannen. Ten eerste is er de cursus waarbij alle 5 cursusdagen in één week worden gegeven. In onze cursus agenda kunt u vinden wanneer de eerstvolgende cursus van deze variant gepland is wordt. 

Meer informatie over de EAB vindt u hier

Lijmopleiding tot European Adhesive Specialist (EAS)

De opleiding tot European Adhesive Specialist (EAS) is dé nieuwe specialiteit bij ons Centrum voor Lijmopleidingen. Wanneer u deze lijmopleiding heeft afgerond, heeft u een Europees erkend diploma in handen. U leert nog meer over lijmverbindingen en het lijmproces. In 15 dagen volgt u de opleiding, die bestaat uit theorie, praktijk en een examen. Dit examen wordt verzorgd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). 

Meer informatie over de EAS vindt u hier

Meer details over het verloop van de opleiding vindt u hieronder.

Een- en twee daagse cursus duurzame lijmtechnieken

Tijdens deze 1- en 2-daagse cursus leert u de beginselen van het lijmen. Hiermee legt deze cursus een mooie basis voor de lijmopleiding tot European Adhesive Bonder. Daarnaast is deze cursus geschikt voor iedereen die voor zijn hobby, beroepsmatig of in het algemeen meer wil weten over lijm en lijmtechnieken.

Meer informatie over onze lijm cursussen vindt u hier.

Lijm opleiding op maat

Ook is het mogelijk om in overleg een cursus buiten de cursusagenda te plannen. Dit is interessant als u als werkgever meer medewerkers in één keer op wilt leiden. Zo wordt de planning aangepast aan uw wensen. De cursusdagen kunnen bijvoorbeeld over 5 weken verspreid worden of (deels) in het weekend worden gepland. De lijmopleiding op maat houdt ook in dat onze docenten de voorbeelden in de cursus aanpassen op de lijmvraagstukken binnen uw bedrijf.

Meer informatie over Lijm opleidingen op maat vindt u hier.

In-company training lijm en lijmtechnieken​

Efficiënt en to-the-point, dat is onze in-company training. Deze training wordt namelijk geheel in overleg met u vorm gegeven. Vervolgens stelt ons team van lijmexperts hier een geschikte lijmopleiding voor samen. Op deze manier worden de vraagstukken binnen uw bedrijf uitgebreid behandeld. Daarnaast wordt de datum voor de lijmopleiding in overleg met u gekozen en kunt u meer medewerkers tegelijk laten opleiden. Als u geïnteresseerd bent in deze mogelijkheid, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Meer informatie over in-company lijm trainingen vindt u hier.